keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Ystäviä - Friends - Amigos

Visuaalisen taiteilijan työ on yleensä yksin puurtamista. Paitsi jos toimii ryhmässä, teettää muilla tai muuten vaan tarvitsee/haluaa tukihenkilöitä vierelleen. Taideteoksen valmistamiseen taiteilija tarvitsee idean, ajatuksen ja sanottavaa. Tietysti hän tarvitsee taidon ja tarvikkeet ajatuksensa toteuttamiseksi, ja riittävästi aikaa. Ystävillä on tärkeä paikka taiteilijan elämässä. Antero Olin on saanut ystäviä monissa maissa ja monilla elämän alueilla. Joukossa on taiteilijoita ja taidealan vaikuttajia, on opettajia ja oppilaita.


Uupuneet kaverukset, József ja Antero Unkarin Pustalla.

Matkat Józsefin kanssa ovat vieneet Unkarin kaikkiin osiin, niin viinialueille kuin historiallisesti tärkeisiin paikkoihin. Kaverukset ovat kolunneet Unkarin pohjoisesta etelään ja idästä länteen. Slovenia ja Romania, siellä erityisesti Transylvanian alue oli myös matkojen kohteina.



József ja Antero Romanian Transylvaniaan saavuttua, vuonna 2007

Vasarhelyi Antal ja Antero Olin tutkivat uutta katalogia Bukarestissa vuonna 2008.
Antal ja Antero tuntevat tuntevat toisensa jo vuosia, aluksi teostensa kautta. Antal on Unkarin taidegraafikoiden yhdistyksen puheenjohtaja ja aktiivinen taiteilija. Kaveruksilla on jo vuosien ajalta laajaa yhteistyötä Unkarissa, Romaniassa ja Suomessa.

maanantai 20. joulukuuta 2010

Joulutervehdys



Hyvää Joulua 
Merry Christmas
Boldog Karácsonyt
Buon Natale
God Jul
Crăciun Fericit
Frohe Weihnachten
Feliz Navidad  
Glædelig Jul
Wesołych Świąt
Häid Jõule
Posted by Picasa