Antero Olin ja julkaistuja teoksia.


Mitali, Päijät-Hämeen maakuntaliitto, Lahti 1974

Antero Olin suunnitteli Päijät-Hämeen makuntaliiton mitalin, se valmistui vuonna 1974. Tekijän nimi on lyöty mitalin etupuolelle ja näkyy vasemmalla kuvassa, mitalin oikean yläreunan kaarella muodossa  A OLIN 74. Mitalin tekstit näkyvät kuvissa hyvin.



Postimerkki, Kansaivälinen nuorisovuosi ´85.

Postimerkin ilmestymispäivä on 1.11.1985 ja se tehtiin Kansainvälisen nuorisovuoden kunniaksi, erikoismerkkien sarjassa. Nimellisarvoltaan se on 1,50 mk, merkin käytön päättyminen on vasta 31.12.2011. Painosmäärä on 539 851 kpl ja painettu offsetpainolla.




24th Seoul Olympic Official Art Postcard Projekt, Korea 1988.


GAMES OF THE XXIVTH OLYMPIAD SEOUL 1988

Korttien tekijät, säilytyskuoren kuvassa, ylä vasemmalta alkaen, ovat:   Manolo Valdés/Spain; Han, Unsung/Korea; Andy J. Stenhouse/England; Carol Summers/U.SA.; Antero Olin/Finland; Luce/Belgium; Avati/France; Guglielmo A. Cavellini/Italy; Nikolov Dimce/Yugoslavia; Burn Soo, Song/Korea; Hwa-Jin Chang/Korea; Akira Kurosaki/Japan
Korttisarjan valmistaja on Seoul International Fine Arts Center, lisenssi saatu SLOOC:lta. 




Ex-Librikset

Antero on tehnyt lukuisia kirjanmerkkejä. Osa myös kilpailuissa palkittuja, esimerkiksi:
3. Preis, International Exlibris-Wettbewerb, Wiesbaden, Deutshland 1987. Kunniamaininta, Kansainvälinen KALEVALA Ex-Libris kilpailu, Helsinki, 2000.



Mihai Eminescu sonete, Bukarest, Romania 2008

Keräilykappaleiksi Romaniassa painetut 21 kirjaa
sisältävät 8 Anteron alkuperäisteosta. Kirjassa on Eminescun sonetit 9 - 53 romaniankielisinä. Alla esimerkkejä kirjan kuvituksesta.

Mihai Eminescu

Venezia

NÄKÖALA   
Suomen Rooman Instituutti Villa Lantessa 1954 - 1994

Villa Lanten ystävät ry, Säätiö Institutum Romanum Finlandiae, Aulikki Litzen (toim.) Vammala 1994, ISBN 952-90-5395-9

Teoksen kansikuvana on Rooman pinjoja esittävä temperamaalaus, Pini di Roma VI. Kirjan sisällä on kuvat Antero Olinin grafiikan teoksista, Vecchia Roma XV, Torre I, S.P.Q.R. II ja Palazzo IV.

"Suomalaiset tieteen, taiteen ja kulttuurin tekijät ovat nauttineet 40 vuotta Villa Lanten näköalasta - Roomaan, aikaan, kansainvälisyyteen. Villa Lante on yhteinen kokemus 2400 Suomen Rooman -instituuttiin kirjoittautuneelle.
Villa Lanten ystävät ry:n juhlakirjassa instituutin johtajat ja kurssilaiset kirjoittavat tieteenharjoittamisesta, nyt enemmän arkiseikkailujen kuin teorian kannalta. Kadonnut Rooma - ja Suomi - kohdataan 50-luvun nuoren naisen kirjeissä. Taustamusiikki vaihtuu Volaresta breakdanceen. Villa Lanten merkitystä kuvataiteelle arvioidaan, oopperalaulaja ja kirjailija kertovat itse. Elettyä-osastoon on koottu tosia ja myyttisiä tarinoita ihmisistä, eläimistä ja kulttuurien kohtaamisesta Villa Lanten vaiheilla."